Gyerekek felülnézetből/ Kinder aus der Elternperspektive

Tuesday, March 3, 2009

süti

Hólabda

Finom! Meg jól is néz ki.




1. 6 tojássárgáját összekeverek 20 dkg porcukorral, hozzáadagolok 2 ek kakaót, 14 dkg lisztet, és egy késhegyni szódabikarbónát, vagy 1 csomag sütőport.
2. 6 tojásfehérjét, csipet sót, és egy kis kanál vizet habbá verek, majd a kakaós masszához keverem óvatosan, hogy meg ne törjön, végül a tésztához még hozzáadok 14 dkg lisztet (így összesen 28dkg liszt lesz benne).
3. egy kb 30x 40-es tepsit kibélelek sütőpapírral (előtte érdemes a tepsi falát vízzel bekenni, hogy odaragadjon a papír), beleöntöm a tészát, és; légkeveréssel 170 fokon/
hagyományossal 190 fokon/
gázsütőben 4-es fokozaton, 20-25 perc alatt megsütöm (tűpróba).
4. a krémhez besamelt készítek, 1/2 liter tejet felfőzök 4 ek keményítővel, vagy liszttel (én a keményítőt jobban szeretem a semleges íze miatt).
5. Amíg a krém hűl, 20 dkg margarint összedolgozok 15 dkg porcukorral és egy kanál saját készítésű-, vagy egy csomag bolti vaníliáscukorral.
6. a cukros vajat beledolgozzuk a kihűlt besamelbe, majd fél-1 órára hűtőbe tesszük, hogy szilárduljon.
7. ha kihűlt a piskótalap, egy pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle, és kettőt-kettőt összeragasztunk a krémmel, ezután, egy kés segítségével a piskóta oldalára és krémet kenünk, majd rögtön kókuszreszelékbe forgajuk.



Megjegyzés: kókuszreszelék helyett a darált dió is nagyon finom.

No comments:

Post a Comment